Tankönyvrendelés 2017/2018

 

Bejövő évfolyamok tankönyvrendelése 2017/2018   további információk itt találhatók

TISZTELT Szülők! KEDVES Diákjaink!

Az alábbiakban a 2017/2018. évi tankönyvrendelés menetéről és a legfontosabb feladatokról tájékoztatjuk Önöket. Az iskolai tankönyvrendelés az eddigi évekhez hasonlóan a KELLO rendszerén keresztül történik. A KELLO Szülői Ügyfélkapu Felületet nyitott. A rendszerbe a szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni.

A Szülői Felületen

  • A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a tankönyvfelelős részére gyermeke(i) tankönyvrendelésével, az iskola által nyilvántartott személyes adataival kapcsolatban.
  • A fizetős státuszú gyermekek szülei az eddigi csekkes fizetési mód mellett lehetőséget kapnak elektronikus számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés).
  • Regisztrálhatnak szülőként, és több gyermekük adatait kezelhetik egy regisztrációval.

A fizetős státuszú diákok rendeléséről:

A Szülői Felület a KELLO ígérete szerint megkönnyíti a szülőknek a tankönyvek befizetését, közvetlenül rálátnak a rendelésre és nyomon tudják követni, ellenőrizhetik az adatokat, visszafizetéseket, valamint kiváltja a KELLO által korábban előírt papír alapú jóváhagyást, ezért

 

a tankönyvrendelés a szuloifelulet.kello.hu oldalon történik

április 19. és április 26. között.

Nyomtatott megrendelőlapot nem kapnak a tanulók!

Kérjük, hogy ezen a felületen jelöljék, ha valamelyik – vagy az összes – könyvet nem kérik, itt javíthatják, ha valamelyik adat téves. (Ha ezen a felületen nem tudják megoldani, a tankonyv[kukac]baktayg.hu e-mail címen kereshetnek meg.)

 

A szülői felületen a szülő által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása – a szülő módosítási szándéka – mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.

Amennyiben csak jóváhagyni vagy módosítani szeretnék gyermekük tankönyveinek megrendelését, az iskola nevén kívül csak a tanuló oktatási azonosítóját kell megadniuk (a diákigazolványon is szereplő 11 számjegyből álló azonosító szám).

Ezt követően a „Diák rendelései”-re, majd a megnyíló oldalon a „Részletek”-re klikkelve megtekinthetik a tanuló tankönyveit, kiválaszthatják az Önöknek megfelelő fizetési módot (A bankkártyás fizetés csak regisztrációt követően érhető el).

Kérjük, figyelmesen járjanak el, jóváhagyás után a rendelés nem módosítható és az iskola csak azokat a könyveket rendeli meg, amelyeket a szülő jóváhagyott. A tévesen megrendelt könyve(ke)t az iskola nem tudja visszáruzni. Fizetős diákok esetében a tankönyveket közvetlenül a szülő küldheti vissza a KELLO részére és a költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

A Szülői Felület használatával kapcsolatos további részletes információk ITT érhetők el.

Az iskola ügyeletet tart, amennyiben a rendelést otthon nem tudják megoldani!

Ügyelet: 2017. április 21. 12:30 – 17:00; április 22. 10:00 – 14:00; április 24. 14:00 – 18:00 az iskola kijelölt tantermében.

 

A normatív tankönyvtámogatásban részesülő diákok rendeléséről:

A normatív kedvezmény iránti igényt az Igénylőlap tanulói tankönyvtámogatáshoz nyomtatvány kitöltésével kell jelezni 2017. április 19-ig.

A benyújtott igénylőlapok csak abban az esetben érvényesek, ha rendelkeznek megfelelő igazolással.

Minden jogosultság esetén 2017. október 1-jén is érvényes igazolással kell rendelkeznie a diáknak. A nyár folyamán lejáró igazolásokat még a tankönyvosztás előtt célszerű megújítani. Ingyenes tankönyvet csak hatályos igazolás ellenében áll módunkban kiadni!

 Tankönyvtámogatásban részesülő diákok esetén a szülői felületen szülői jóváhagyás nem szükséges, de regisztráció nélkül (vagy regisztrációt követően) belépve ellenőrizhetik, valóban ingyen kapja-e gyermekük a könyveket, ill. hogy minden szükséges tankönyvet megrendeltünk-e a számára. Az a néhány tankönyv, amelyből nem új, hanem használt példányt kapnak a támogatott tanulók, a szülői felületen nem jelenik meg.

Az előző tanévekhez hasonlóan az ingyenes tankönyvre jogosult diákok az iskola könyvtárából kölcsönözhetik ki a tankönyveiket. Ha az ingyenes tankönyvre jogosult diákok egyes tankönyveiket meg szeretnék vásárolni, ezt az iskolán keresztül nem tudják megtenni, hanem a webshop.kello.hu címen rendelhetik meg.

A saját tulajdonba megvásárolni kívánt idegen nyelvi könyvek beszerzésében az iskola tud segítséget nyújtani. Kérjük, ebben az esetben a tankonyv[kukac]baktayg.hu e-mail címen jelezzék vásárlási szándékukat.

A felületen az előző tanévből átemelt adatok alapján van beállítva a fizetési mód (szülő füzet vagy normatív támogatott), ha nem jó státusz szerepel, e-mailben jelezzék, kérem.

Bármilyen tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdést, problémát a tankonyv[kukac]baktayg.hu e-mail címen tudnak jelezni.

 

Köszönettel:

Kelemenné Molnár Csilla

tankönyvfelelős