Erasmus+

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

9. ÉVFOLYAMOS DIÁKOKNAK

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

A nagy sikerrel lebonyolított első három, 2016. októberi németországi, a 2017. áprilisi és 2018. márciusi utazást és a 2017. októberi dunaharaszti látogatást követően iskolánkban az Erasmus+ pályázat „Education – The key for your future!” nemzetközi projekt keretében összesen öt/hat diáknak lehetősége nyílik részt venni 2018.11.11-2018.11.18. (8 nap/7 éjszaka) tartó 4. utazáson, a spanyol cserekapcsolaton.

 

A projektben 6 ország (Magyarország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Törökország és Görögország) egy-egy iskolája vesz részt. A projekt témája a diákok ösztönzése, a tanulás és az iskola megszerettetése. A teldei iskola olyan 14-16 éves cserediákokat vár, akik nyitottak az új dolgok iránt, szívesen megismerkednének a spanyol iskola működésével, a diákélettel és aktívan részt tudnak venni a szervezett programokban. A jó német ÉS angol nyelvtudás, valamint az utazást előkészítő feladatokban való aktív részvétel feltétel.

 

Az utazás szinte minden költségét az Erasmus+ pályázaton nyert összeg fedezi. (Utazás, ellátás, belépők.) A gyerekek olyan spanyol családoknál kerülnek elhelyezésre, akiknek a gyereke a meglátogatott iskolába jár. A vendéglátó diákok az egész utazás során kísérik és segítik a magyar gyerekeket.

 

A cserekapcsolaton a többi részt vevő ország is delegál diákokat, így a gyerekek egy nemzetközi csapat tagjaként személyes tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan élnek és gondolkodnak Európa más diákjai. A baktays diákokat a Baktay Ervin Gimnázium 2 tanára kíséri az utazás során.

 

A pályázatnál előnyt jelent:

  • a jó német ÉS angol nyelvtudás (szaktanári ajánlással),
  • a jó tanulmányi eredmény az egyéb tantárgyakból,
  • közösségi szellem, együttműködési készség (osztályfőnök igazolja)
  • kifogástalan magatartás (ez feltétel is!)
  • ének- és/vagy zenetudás (énektanár igazolja)

 

Az utazásra a diákokat a pályázat objektív pontozásával választjuk ki. (Többletpontot ér, ha már fogadott cserediákot a gimnáziumi cserekapcsolatok során, az aktív közösségi munka az osztályban és az iskolai rendezvényeken.)

 

Várható következő út:

  1. szeptember: Törökország: Adana

 

További információ kérhető:

Szilágyi Andrea (koordinátor) – szilagyi.andrea@baktayg.hu Tel./fax: 06-24/370-324

 

Jelentkezési lap innen letölthető

 

Jelentkezési határidő: 2018. március 28.