Erasmus+

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

10-11. ÉVFOLYAMOS DIÁKOKNAK

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

A nagy sikerrel lebonyolított első két, 2016. októberi németországi és a 2017. áprilisi utazást és a 2017. októberi dunaharaszti látogatást követően iskolánkban az Erasmus+ pályázat „Education – The key for your future!” nemzetközi projekt keretében összesen hat diáknak lehetősége nyílik részt venni 2018.03.11-2018.03.17. (7 nap/6 éjszaka) tartó 3. utazáson, a holland cserekapcsolaton.

 

A projektben 6 ország (Magyarország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Törökország és Görögország) egy-egy iskolája vesz részt. A projekt témája a diákok ösztönzése, a tanulás és az iskola megszerettetése. Az utrechti iskola olyan 16-17-18 éves cserediákokat vár, akik nyitottak az új dolgok iránt, szívesen megismerkednének a holland iskola működésével, a diákélettel és aktívan részt tudnak venni a szervezett programokban. A jó német ÉS angol nyelvtudás, valamint az utazást előkészítő feladatokban való aktív részvétel feltétel.

 

Az utazás szinte minden költségét az Erasmus+ pályázaton nyert összeg fedezi. (Utazás, ellátás, belépők.) A gyerekek olyan holland családoknál kerülnek elhelyezésre, akiknek a gyereke a meglátogatott iskolába jár. A vendéglátó diákok az egész utazás során kísérik és segítik a magyar gyerekeket.

 

A cserekapcsolaton a többi részt vevő ország is delegál diákokat, így a gyerekek egy nemzetközi csapat tagjaként személyes tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan élnek és gondolkodnak Európa más diákjai. A baktays diákokat a Baktay Ervin Gimnázium 2 tanára kíséri az utazás során.

 

A pályázatnál előnyt jelent:

-        a jó német ÉS angol nyelvtudás (szaktanári ajánlással),

-        a jó tanulmányi eredmény az egyéb tantárgyakból,

-        közösségi szellem, együttműködési készség (osztályfőnök igazolja)

-        kifogástalan magatartás (ez feltétel is!)

 

Az utazásra a diákokat a pályázat objektív pontozásával választjuk ki. (Többletpontot ér, ha már fogadott cserediákot a gimnáziumi cserekapcsolatok során, az aktív közösségi munka az osztályban és az iskolai rendezvényeken.)

 

Várható következő utak:

  1. október: Spanyolország: Gran Canaria – Telde, 2019. április: Törökország: Adana

 

További információ kérhető:

Szilágyi Andrea (koordinátor) – szilagyi.andrea[kukac]baktayg.hu Tel./fax: 06-24/370-324

Jelentkezési határidő: 2017. november 13.

Letölthető jelentkezési lap